Hogyan adhatunk értelmet egy kaotikus világnak? (EMCC Akadémia 2023)

Idén is megyek az EMCC Akadémia éves konferenciájára, melynek témája idén: Utak, elágazások, találkozások

Ha szeretnél jönni, még vehetsz jegyet!

A világunkat az elmúlt évtizedekben leíró modell, a VUCA eszközei már nem segítenek megérteni, hogy mi fog történni. Az elmúlt években megtapasztalt események az egészségügy, a politika vagy épp a klímaváltozás területén rámutattak arra, hogy immáron nem bizonytalansággal, hanem káosszal kell szembenéznünk.
 Egy újabb koncepció, a BANI támpontot ad jelenlegi világunk megértéséhez, amikor a körülmények nem egyszerűen instabilak, hanem kaotikusak, amikor a kimeneteleket nemcsak nehéz előre látni, hanem lehetetlen, mivel azok teljesen kiszámíthatatlanok.
Felelős pozícióban lévő vezetőkkel valamint fiatalokkal (középiskolás és egyetemista diákokkal) beszélgettem arról, hogy a fentiek ismeretében hogyan hoznak döntéseket a jövőre vonatkozóan, milyen szempontokat mérlegelnek, melyek a legfontosabb értékek számukra és hogyan tudnak megküzdeni a kiszámíthatatlansággal.
A válaszokból inspirálódva együttgondolkodásra hívom a workshop résztvevőit azzal a céllal, hogy olyan jó gyakorlatokat tárjunk fel, amelyek mind saját megküzdésünkben, mind ügyfeleink támogatásában segítségünkre lehetnek.