Sajtó, megjelenések


A Magyar Templeton Program a világon egyedülálló, kísérleti tehetségazonosító és tehetséggazdagító program, amelynek célja, hogy megtalálja és 2016. márciusától egy éven át személyre szabott tehetséggondozó programban részesítse a beválogatott 315 Junior Templeton Fellow-t.

Csoportfelelősként 10 kiemelkedően tehetséges fiatalt támogatok egy éven keresztül.


Kicsiben kezdik. Cikk a Vasárnapi Hírekben.

  • A probléma forszírozása helyett a megoldás kerül a fókuszba
  • Az iskolás gyerekek, a szülők és a pedagógusok közti együttműködést és a felelősségvállalást hangsúlyozzák
  • A megoldásközpontú coaching módszer a közoktatás részévé válhatna

Megoldásfókuszú coaching gyerekeknek: találd meg a saját megoldásod! Cikk a Nők Lapja Pszichében.

"Amikor egy gyermeknek nehézsége van, nem kezdi el azt elemezni, hanem megpróbálja megoldani, ezért próba-szerencse alapon megoldási stratégiákkal kezd el kísérletezni. A megoldásfókuszú coaching is erre épít."


Fegyelmezési-nevelési problémák az iskolában: a gyerekek kezében a megoldás?

Cikk arról, ahogyan a nagyszénási általános iskolában dolgozom a tantestülettel a megoldásközpontú szemlélet bevezetésén.
"Új oktatási-nevelési paradigmával kísérletezik néhány magyar szakember. Az új módszer lényege, hogy néhány ügyes kérdéssel és következetes magatartással partnerré teszik a gyerekeket, így azok maguk lesznek a viselkedésük és az eredményességük bírói – és gazdái. Az eljárást már több hazai iskolában is sikeresen tesztelték."


2015. szeptembere óta tanítok a főiskolán, a keresztény szemléletű coach és vezetőképző kurzuson.


SolutionSurfers - Tartós változás könnyedén

2013. óta dolgozom a SolutionSurfers csapatában a megoldásközpontú szemlélet megismertetéséért és elterjesztéséért. Szolgátatásaink: briefcoach-képzés, teamcoach-képzés, egyéni és csoportos coaching, megoldásközpontú szervezetfejlesztés.


Solutionfocus Megoldásközpontú Egyesület

Egyesületünk missziója, a megoldásközpontú megközelítés széles körben való megismertetése, továbbfejlesztése, és hasznos alkalmazása. Mindig azt keressük, ami egyszerűen és praktikusan működik egy helyzetben. Az egyesület alapító tagjaként, alelnökeként, majd titkáraként tevékenykedem céljainkért.


Ha a beszélgetés eszközével támogatsz vagy vezetsz másokat és ebben fejlődni szeretnél.

A mentorcoachok mindegyike tapasztalt coach és törekszik a leghasznosabban támogatni a coachkollégát.


Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetsége

A szervezet a Magyarországon kialakult coaching kultúra minél szélesebb körben történő elterjesztésére jött létre. Célunk, hogy a coach szakemberek számára szakmai és etikai irányelveket alakítsunk ki, valamint a megbízóink számára kidolgozott támpont-rendszert biztosítsunk saját coachuk kiválasztására.


Jól-Lét Alapítvány

Az első hazai anyabarát munkaközvetítő és tanácsadó műhely.

2002-ben ott voltam az Alapítvány megszületésénél és jelenleg is támogatom az ott folyó munkát coachként, trénerként valamint álláskeresési tanácsadóként. Az Alapítvány küldetése, hogy hozzájáruljon a nők és férfiak egyenlőségén alapuló társadalomhoz.


Hatékony értékesítői teamcoaching három órában

Ez az eset szép példája annak, hogyan lehet egészen apró, finom beavatkozással komoly, pénzügyileg is mérhető eredményt elérni: az értékesítőkből álló csapat teljesítménye 40%-kal nőtt a teamcoachingot követő negyedik hónap végére.


Mesterségem Címere: Párbeszéd

"Egy négygyermekes cégvezető, coach, pszichodramatista édesanya következik, aki mások szempontjait is figyelembe véve szeretne hatni a környezetére, elfogadva, hogy azok ugyanolyan érvényesek lehetnek, mint saját látásmódja."

 


Gyermekjátékdráma 6-7 évesekkel (videó)


Rádióinterjú