2015.

Szeptemberől óraadó tanárként dolgozom a Pünkösdi Teológiai Főiskolán. Kurzusaim:

 • A brief coaching alapjai.
 • Coaching szemléletű vezetés.
 • Játszmák és ellenálláskezelés.

2015.

2015_pcc

2014.

Már mentorcoachként is fordulhatsz hozzám, ha a beszélgetés eszközével támogatsz, fejlesztesz vagy vezetsz másokat és ebben fejlődni szeretnél. www.mentorcoaching.hu


2013-tól

Cégvezetői tapasztalataimmal 2013. február óta támogatom a SolutionSurfers csapatának munkáját, a magyarországi iroda hatékony működését.


1992-2011.

Rendszeresen vettem/veszek részt tanfolyamokon, tréningeken, konferenciákon:

 • Online marketing
 • Honlapszerkesztés
 • Fotótanfolyam
 • Zene megértése szeminárium
 • Jobb agyféltekés rajzolás
 • Vízitúravezetői tanfolyam
 • Kineziológia (One brain)
 • Pránanadi
 • Improvizációs színház
 • Weight Flow contact tréning
 • Egyszerű nevelés (Simplicity parenting)
 • Pszichodráma-workshopok
 • Asszertív kommunikáció
 • Hellinger-féle család- és szervezetállítás
 • Agykontroll
 • ... és még sok minden más

2011-től

Számos olyan tevékenységben vettem illetve veszek részt, amelyek hol szorosabban, hol lazábban kötődnek „pénzkereső” munkámhoz, de érdekesnek és fontosnak tartom őket annyira, hogy bekapcsolódjak a megvalósításukba.

 • Gyermekjátékdráma-tábor szervezése hátrányos helyzetű óvodásoknak
 • Csere-bere börzék szervezése, koordinálása
 • Honlapszerkesztés
 • Szülői munkaközösségi munka
 • Vízitúrák szervezése
 • Erdőtakarítás
 • Ingyenes karrier-tanácsadás álláskeresőknek
 • stb.

2009-2010.

A Jól-Lét Alapítványnál projektfelelősként dolgoztam, EU-s pályázatok lebonyolításában vettem részt a pályázatírástól a megvalósításig, a pénzügyek kezelésétől a rendezvényszervezésig.

2010-2015.

Álláskeresési tanácsadóként, hr-szakértőként és coachként támogattam kisgyermekes nőket a munkaerőpiaci reintegrációban.


2008.

Gyerekdráma-foglalkozásokat tartok óvodásoknak, kisiskolásoknak.


2007-2008.

A Magyar Individuálpszichológiai Egyesületnél elvégeztem a Kende Hanna-féle gyermekjátékdráma-vezető képzést.


2005.

Bővült a családunk, 2003-ban megszületett Zsófia, majd 2005-ben Júlia lányom, így immáron négygyermekes nagycsalád lettünk.


1998-1999.

A Richter Gedeon Nyrt-nél dolgoztam a pszichológiai csoporton belül, problémafeltárással és megoldási javaslatok kidolgozásával foglalkoztam hr-területen.


1993-1998.

ELTE BTK pszichológia szak:  Néhány évig a Műegyetemmel párhuzamosan végeztem a pszichológia szakot, miközben kerestem azt a területet, ahol a reál és humán érdeklődésemet összekapcsolhatom. Így találtam rá a humánmenedzsmentre.


1994-1997.

BME Természet- és Társadalomtudományi Kar: francia tolmács-szakfordítói végzettség.


1996-1998.

1996danone.png

Az egyetem elvégzése utáni első munkahelyemen minőségbiztosítási mérnökként dolgoztam.


1992-1997.

Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar: vegyészmérnök (1995.) és biológusmérnök (1997.) végzettség

A mikrobiológia élelmiszeripari és környezetvédelmi területei érdekeltek legjobban. Záródolgozatomat a Danone Kft-nél írtam, ahol élelmiszeripari mérnökként helyezkedtem el a diploma után.


1987-1992.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium francia-magyar kéttannyelvű osztályában érettségiztem.

2014.

Megoldászfókuszú mediációt tanultam Sofie Geislertől és Marco Ronzanitól.


2014.

Ismét tagja voltam a SolWorldCEE - a megoldásközpontú szemlélettel dolgozó coachok, vezetők és szervezetek tudás- és tapasztalatmegosztó találkozója - szervezőcsapatának.
www.solworldcee.org


2013.

Siklóernyő. Örülök hogy kipróbáltam.


2011.

2011-től 2015-ig alapító tagja és alelnöke voltam a Solutionfocus Megoldásközpontú Egyesületnek.

„Egyesületünk missziója a megoldásközpontú (angolul Solution Focus, rövidítve SF) megközelítés széles körben való megismertetése, továbbfejlesztése, és hasznos alkalmazása mindenhol, ahol egyének, csoportok, szervezetek, közösségek szeretnének eredményesebben működni és együttműködni, egyben ennek erőteljes, egyszerű eszközeit keresik.”


2012.
teamcoach végzettség
Elsősorban kis- és középvállalkozások csapatait támogatom megoldásközpontú módszerekkel.

2011.
brief coach végzettség
A tréning során olyan eszköztárat kaptam, amely rövid idő alatt teszi lehetővé, hogy a coach támogatásával az ügyfelek egyszerű és hatékony megoldásokat dolgozzanak ki.


2010-től

Saját kisvállalkozásunkat vezetem. Cégünk főbb tevékenységi területei: pénzügyi tanácsadás, hr-tanácsadás, coaching, felnőttoktatás.


2009.

Mesepszichológia-tanfolyamot végeztem Juhász Lászlónál.

„A pszichológia egyik új, kibontakozó területe a mesepszichológia, amely több tudományág (néprajz, nyelvészet, régészet, kultúrantropológia, vallástörténet, biológia, idegélettan stb.) és saját kutatási eredményeire alapozva vizsgálja a mesék hatásait, helyét, szerepét az ember fejlődésében, különböző életkori szakaszaiban.”

2008.

Meseterápiás tréning és workshop Boldizsár Ildikónál.

„A meseterápia azon a felismerésen alapul, hogy nincs olyan élethelyzet, amelynek ne lenne mesebeli párja.”


2006-2008.

Éden Felnőttképzési Központ: spirituális és önismereti tanácsadó képzés (Spiritual Psychotherapist). Főbb tantárgyak: pszichológia, önismeret, számmisztika, kronobiológia, szimbológia, vallásismeret, gyógyító beszélgetés, archetipológia, tarot, asztrológia.

„A spirituális és önismereti tanácsadó az embert egységben szemléli. Használni tudja az ősi tudások és tapasztalatok összességét, a modern pszichológia, önismereti és tudományos módszereket, melyek az ember testi-lelki harmóniájának helyreállításában segítenek.”


2004-2012.

A Magyar Pszichodráma Egyesületnél pszichodráma vezető végzettséget szereztem. Azóta is rendszeresen tartok pszichodráma-workshopokat és vezetek csoportokat.


2004-2011.

A Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban hét éven át vezettem baba-mama klubot, önismereti és álláskeresési valamint kommunikációs tréningeket tartottam.


2000-2003.

Kisvállalkozást vezettem, melynek főbb tevékenységi területei üzletviteli tanácsadás, hr-tanácsadás és vasúti építőanyagok kiskereskedelme volt.

A gyakorlatban tanultam meg tárgyalni, üzletet kötni, mérleg- és eredménykimutatást vagy üzleti tervet készíteni és még számos olyan dolgot, amit elméletben már tudtam, mert különféle képzéseken megtanultam. Most mindezt a való életben is kipróbálhattam. Általában sikerrel.


1998-2001.

BKÁE Vezetőképző Központ: humánmenedzsment szakértő végzettség.

Időközben megszületett két nagyobbik lányom (Eszter 1999-ben, Anna 2000-ben).


1996-1998.

1992_1997muegyetem.jpg

BME TTTK francia-magyar menedzser szak: menedzsment szakirányú MBA végzettség. Egy elnyert ösztöndíjnak köszönhetően végezhettem el a képzést fiatalon és kevés vállalati tapasztalattal.

A valódi tudást a későbbi évek során a gyakorlatban szereztem meg, amikor kisvállalkozásokat vezettem vagy amikor én magam is vállalkozóvá váltam.

Université Jean Moulin de Lyon: DESS CAAE: ugyanezen keretek között lehetőségem volt az MBA francia megfelelőjének megszerzésére is. Éltem vele, némi plusz energiabefektetéssel (újabb záródolgozat megírásával és védésével) olyan oklevelet szereztem, amit végül ugyan nem használtam, viszont profitáltam abból, hogy szaknyelvi tudást szereztem menedzsment területen is.


1998.

Hét év ismeretség, két év együttjárás és fél év együttélés után összeházasodtunk férjemmel.


1991.

Transient

Gimnazista koromban végeztem el egy vízitúravezető-képzést. A vízitúrázás, a természetjárás azóta is az életem része.

 


1982-1987.

Itt már szemüveg is van rajtam, ami hosszú éveken át, 18 éves koromig elkísért.

 

Az úttörővasút volt az első „igazi” munkatapasztalatom.

 

Mindig jól szót értettem a kisebbekkel, örömmel játszottam velük vagy figyeltem őket játék közben. Itt 9 évesen húgommal és néhány unokatestvéremmel.

 

 

A nyarakat nagyszüleimnél töltöttem egy somogyi kis faluban vagy egy békés megyei községben.

Meghatározó élmények voltak ezek az idők az állatok és a természet közelségében.


1973-1980.

Első unokaként ekkor még én voltam a középpontban. Szerető családi körbe érkeztem, ami egész életemet megalapozta.

Húgommal és szüleimmel egy budapesti lakótelepi lakásban éltünk, ahonnan sokat jártunk kirándulni és vidéki rokonainkhoz.

Sok időt töltöttem unokatestvéreimmel vidéken. Különleges és számomra meseszerű játékokat játszottunk a patakparton, a szalmabálákon vagy a baromfiudvarban, csupa olyan dologgal, amelyekkel Pesten nem találkozhattam.


1973.

 

Ugyanolyan babának születtem, mint mások, talán az átlagnál kicsit több hajjal. A családi legendárium szerint születésem után nem sírtam fel, ezért a szülészorvos néhány jól irányzott pofonnal bírt rá, hogy hangot adjak. Sikerrel járt, nyöszörögtem egy kicsit, majd aludtam tovább.