Egyéni coaching

Mi az a coaching?

Nincs igazán jó magyar fordítása, noha maga a coaching (ejtsd „kócsing”) szó a magyar Kocs község nevéből ered, jelentése edzés. 

A coaching egy olyan beszélgetés szakember és ügyfele között, amelynek folyamán a coach hatékony kérdéseivel segíti, hogy az ügyfél közelebb jusson céljai eléréséhez.

Milyen céllal lehet szükségem coachra?

Leginkább azok az emberek fordulnak coach-hoz, akik úgy érzik, hogy életük egy szakaszán vagy területén elakadtak, elbizonytalanodtak és szeretnének túllendülni a helyzeten, új perspektívákat, lehetőségeket keresnek.

Klasszikus business coaching témák: asszertivitás fejlesztése, burnout, delegálás témaköre, hatékony döntéshozás, időgazdálkodás, karriertervezés, konfliktuskezelés, munkatársak motiválása, networking, kapcsolatépítés, önbizalom erősítése, önismeret fejlesztése, personal branding, stresszkezelés.

Általában azok a vezetők fordulnak hozzám, akik saját területükön jók, és még jobbá szeretnének válni. Lehet, hogy a vezető fejlődni szeretne vagy valamilyen nehézségen túllendülni, de ha fontos a belülről jövő, hosszútávú változás, akkor érdemes coachcsal konzultálnia.

Life coaching területén tipikusan ilyen területek, témák lehetnek: karrierváltás, belépés új életszakaszba (pl. szülővé válás, nyugdíjazás), hatékony időgazdálkodás, önbecsülés és önbizalom kérdésköre, döntéshozatal nehézségei, magánéleti válságok, stb.

Fontos, hogy az ügyfél bizalommal rendelkezzen a coach felé, és hajlandó legyen szembenézni önmagával, vállalva a felelősséget választásaiért, döntéseiért.

Miért jó nekem, ha coachingot veszek igénybe?

  • a coaching egyéni és személyre szabott, saját igényeidhez és személyiségedhez igazodva támogat abban, hogy elérd a célodat,
  • a coachingülés időtartama a te időd, amikor csak a te témáddal foglalkozunk, nem kell tekintettel lenned másokra, vagy mások problémáit is végighallgatnod,
  • a folyamat után képessé válsz legközelebb hasonló kérdéseket egyedül megoldani,
  • azáltal, hogy a coach nem kész válaszokat ad, hanem kérdéseivel segít a saját megoldásaid megtalálásában, önbizalmat és megerősítést nyersz abban, hogy a saját életednek te magad vagy a legjobb szakértője,
  • a coach motivál és támogat a kivitelezésben,
  • saját tempódban haladsz, nem kell másokhoz alkalmazkodnod,
  • összességében elégedettebb, kiegyensúlyozottabb leszel, hatékonyabban és tudatosabban tudsz választ találni kérdéseidre.

Mi történik a coachingüléseken?

A coachingülés legtöbbször irányított beszélgetés, amelynek fókuszát az ügyfél választja meg és a coach az ügyfél céljához kapcsolódó kérdéseket tesz fel. A coachingbeszélgetés négyszemközt zajlik, alkalmanként általában 60 percben és a coachot szigorú titoktartás köti az ülésen elhangzottakkal kapcsolatban.

Figyelmesen hallgatlak, megfigyeléseimet visszajelzem és további, olykor provokatív vagy szokatlan kérdéseket teszek fel. Néha feladatokat adok vagy arra kérlek, hogy rajzolj, esetleg valamilyen mozgásos feladatra hívlak, mindezt azért, hogy tisztábban láss és lépéseket tudj megfogalmazni magad számára. Különös figyelemmel keresem a belső erőforrásaidra utaló jeleket, támogató elismeréssel ösztönözlek arra, hogy mozgósítsd azokat, higgy a saját képességeidben és megtaláld a célodhoz vezető utat.

Mennyi ideig tart a coachingfolyamat?

Tapasztalataim alapján a brief coachinggal 1-3 alkalom során elérjük a kívánt célt, így általában ennyi ideig tart a folyamat. Amennyiben az ügyfél igényli, ettől eltérő megállapodást kötünk.

Mennyibe kerül a coaching?

Business coaching esetén az árat külön megállapodásban határozzuk meg. A végső ár függ a helyszíntől, a megrendelt coachingülések számától és egyéb, az adott cégre jellemző igényektől.

Egy 2013-ban készült felmérés alapján a business coaching alkalmakért a megrendelők fele nettó 20–60 ezer forintos óradíjat fizetett. Az executive coaching esetében jóval nagyobbak az összegek, itt a megbízók harmada nettó 100 ezer forintos óradíjat is megad egy jó coachingért.

A coaching óradíjakról itt olvashatsz bővebben.

Egy 60 perces life coachingülés ára bruttó 20.000 Ft. Van, akinek egy alkalom elegendő és van, akivel hosszabb folyamatra szerződünk. Az első coachingülés után tudni fogod, hogy szükséged van-e még további ülésekre vagy már elegendően közel jutottál célodhoz.

Brief coachként mindig arra törekszem, hogy rövid idő alatt jelentős eredményt érjünk el.

 

+36 20 225 1744, info@gontermoni.hu 

Göntér Móni
coach, pszichodráma-vezető, tréner
Bemutatkozás


Egyéni coaching

20.000 Ft (bruttó) / 60 perc

+36 20 225 1744
info@gontermoni.hu 


Értesítést kérek

ingyenes coaching-lehetőségekről, tréningekről, blogbejegyzésekről.


Mónikát egy szakítás utáni élethelyzetben kerestem meg és kértem a segítségét, mert egy számomra nagyon új mentalitással találkoztam egy külföldi férfi személyében. Az 1 órás találkozó alkalmával éreztem, hogy megbízhatok benne és hogy teljes mértékben elfogad, bármit is mondok. A számomra meghökkentően klassz kérdéseivel segített abban, hogy meghatározzam hol vannak a határaim, milyen értékek fontosak nekem egy párkapcsolatban, továbbá a jövőre irányuló kérdéseivel újfajta gondolatokat ébresztett bennem. Mónika csak annyi visszacsatolást adott, amennyire igazán szükségem volt, és ez segített definiálni a jövőbeni céljaimat. Mónikát mindenkinek ajánlom, mert hallgat és figyel rád, továbbá a proaktív kérdéseivel kizökkent a probléma viharából és egy pozitív jövő felé terel.
— Tóth Krisztina, 2017, Hollandia
Mónival való szupervíziós együttműködésünk leglényegesebb pontjai mindig azok voltak, amikor Harry Korman szemüvegén keresztül vizsgáltuk meg a coachingjaimat. Valóban olyan alapokat és kereteket adott a sok tapasztalati tanulás után is, amelyre bármikor és bárhol támaszkodhatom. Fantasztikus irodalmi források mellett olyan konkrét, gyakorlati szempontokat tudott ajánlani számomra, melyek nemcsak hogy rám szabottak voltak, hanem olyan meglátásokhoz vezettek, melyekkel nagyon jelentős minőségi fejlődést tudtam elérni.
Odafigyelését, szeretetét, megértését, elfogadását mindenkinek őszintén ajánlom!
— Kiss Aranka, 2015, http://selfdevelopment.eu/
Jó volt, hogy nem vájkált az életemben, hagyta, hogy csak annyit mondjak el, amennyit akarok. Olyan kérdéseket tett fel, amiken el kellett gondolkodnom, nem tudtam egyből rávágni a választ. Azt hiszem, ez a titka: elgondolkodtat és végül én magam találom meg a választ a kérdésemre.
— Johanna, 2014, 32 éves édesanya
Megerősödtem abban, hogy váltanom kell, nőtt a magabiztosságom és az önbizalmam. Már el is hiszem, hogy meg tudom tenni az első lépéseket. Nem tudom igazából, hogyan csinálta. Móni valahogy úgy tud meghallgatni, hogy biztonságban érzed magad és kezdesz hinni magadban, mert ő is hisz benned.
— Linda, 49 éves, álláskereső
Talán ő volt az első, akinél azt éreztem, hogy elfogad úgy, ahogy vagyok. Nem ítélkezik, nem ítél meg. Kiegyensúlyozott és ezért nekem nagyon hiteles, amit csinál. Azt éreztem, hogy végig csak rám figyel, nem jár máshol a feje. Már ettől jobban éreztem magam.
— Piroska, 45 éves, krízisben
Móniról azt tudom mondani, hogy korrekt. Biztos lehetsz benne, hogy ha úgy látja, nem tud segíteni, ezt meg is mondja. Nekem ajánlott maga helyett valaki mást.
— Kitti 28 éves, egyedülálló
Professzionális coach, kérdései következetesen a cél, a megoldás felé vezetnek. Nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugároz, az érzelmileg kritikus helyzeteket is biztonsággal kezeli.
— Kovács Attila, egyéni vállalkozó
Mónival való beszélgetés során rávilágítottunk arra, hogy hol volt a szakmai “egy helyben állásom” valódi oka, mit hittem a saját motivációmnak, és valójában mi is az. Kaptam egy egyhetes feladatot, amiben napról-napra naplószerűen írtam, hogy mit tettem a célom elérése érdekében, hogy éreztem magam eközben, min változtattam, mi volt az, ami előrevitt, közelebb vitt a céljaimhoz. Nagy élmény, tanulságos, követhető, alkalmazható, nekem segített. Ajánlom.
— Horváth Réka, 2014, területi vezető, MPK Zrt.
“Szkeptikus vagyok minden „pszicho”-módszerrel, bűvészkedésnek, szemfényvesztésnek tartom. Csak azért jöttem ide, mert a barátnőm akarta. Aztán Móni olyan irányokat, lehetőségeket mutatott, amelyekre nem is gondoltam, pedig velem nem volt könnyű dolga, rendesen leteszteltem. Nem tudtam, hogy mérnök, meglepett, hogy mennyire értette a műszaki hasonlataimat. Érdekes, inspiráló beszélgetés volt, folytatjuk.”
— Zoltán, építőmérnök
“A széles látóköre miatt tűnt nekem hitelesnek, hogy sokféle módszert ismer és egyiket sem akarta rám erőltetni. Legjobban az tetszett, amikor a Tarot-kártyákkal dolgoztunk. Sokkal tudatosabb vagyok, mióta hozzá járok.”
— Éva, válófélben